Tervetuloa Halkivahan Metsästysyhdistys ry:n kotisivuille!

Halkivahan metsästysyhdistys ry on Urjalan kunnassa toimiva metsästysseura. Yhdistys on perustettu vuonna 1956 ja vuonna 2018 seurassa on 99 jäsentä. Yhdistys on Suomen Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piirin jäsen.

Valkohäntäpeura on alueelle tyypillinen riistaeläin. Suomen ensimmäinen valkohäntäpeura kaadettiin erikoisluvalla seuran alueella vuonna 1958. Kyseinen peura toimitettiin maatalousministeriöön tutkimustarkoituksessa. (Vrt. Juha Kairikko, Jaakko Ruola. Valkohäntäpeura. Suomen Metsästäjäliitto 2004)

Peurajahtiin ilmoittautuu yleensä yli 70 % jäsenistä. Valkohäntäpeuraa metsästetään enimmäkseen kyttäämällä, mutta myös ajojahti mäyräkoirilla on ollut suosittua.

Valkohäntäpeura korostuu myös riistanhoitotyössä. Yhdistyksen alueella on lukuisia ruokintapaikkoja helpottamassa peurojen selviytymistä talvista.

Seuran puheenjohtaja on saanut lukuisia kyselyjä peuravierasluvista. Emme järjestä yleisiä vierasjahteja. Vierasluvat jaetaan jäsenten esittämien vieraslupahakemusten perusteella. Jäsenet hoitavat vieraidensa peurajahdit.

Kesäkokouksesta 2022

Torstai 28.7.2022 klo 13:21

Muutama poiminta kesäkokouksen asioista:

Villisikaa ei saa käsitellä tai säilyttää lahtivajalla.

Päivitetyt peura- ja hirvijahtisäännöt tulevat jäsensivuille ennen kauden aloitusta.

Jäsenten jälki-ilmoittautumiset peura- tai hirvijahtiin seuran sähköpostiin viimeistään 31.8. Vierasluvat edelleen vain jäsenten kautta.

Jos jäsen haluaa aloittaa peurajahdin ennen jahtikokousta on hänen sovittava dokumenttien tarkastus Ville Heleniuksen kanssa.

Seuran tilinumero vaihtuu

Perjantai 31.12.2021 klo 19:54

Seuran tilinumero vaihtuu 1.1.2022, uusi numero löytyy vieraslupaohjeesta jäsenosiosta.

Laskutetuissa maksuissa on kuitenkin eri tilinumero. Varmistakaa siis maksaessanne oikea tilinumero.

Hirvieläinjahdit alkamassa

Maanantai 30.8.2021 klo 8:05

Halkivahan Metsästysyhdistys ei osallistu Suomen Metsästäjäliiton kokeelliseen poikkeuslupaan. Näin ollen keinovalon ja yötähtäinten käyttö seuran alueella valkohäntäpeurajahdissa ei ole sallittua alkavalla kaudella. Metsästyksenjohtaja kannustaa aloittamaan peurajahdin heti alkukaudesta 1.9. alkaen. Peuran yhteisjahdeista ilmoitetaan WhatsAppilla ja täällä nettisivulla.

Hirven peltopyynti alkaa 1.9. hirvisääntöjen mukaisesti. Yhteisjahdit aloitetaan 9.10.

Antoisaa jahtikautta!

Lisää kirjoituksia

Tulevat tapahtumat

Peurajahti(Maanantai  5.12.2022 9:00 - Lauantai 15:00)